Publikavimo data: 2025-08-19
Vištienos kebabas su žaliuoju padažu
Tradiciškai Artimuosiuose Rytuose kebabas - kepta malta mėsa dešrelių pavidalu - gaminamas iš ėrienos. Paruoškite alternatyvią šio patiekalo versiją - vištienos kebabą su žaliuoju padažu. Paukštiena yra sausesnė už avieną, todėl, jei norite, kad malta mėsa būtų sultingesnė, į ją galite įdėti jautienos riebalų. Taip pat tinka kiaulienos arba kalakutienos riebalai. Geriausia, jei maltinukai kepami ant kepsninės arba grotelių. Tačiau galite tai padaryti paprasčiau ir vištienos kebabą kepti orkaitėje, naudodami paprastus iešmus ir didelę kepimo skardą su šonais.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Vištieną kartu su svogūnu du kartus pertrinkite per mėsmalę. Pagardinkite druska ir pipirais. Kruopščiai išminkykite rankomis, kol taps elastinga. Dėkite į šaldytuvą valandai.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Avokadą sudėkite į trintuvą, sudėkite česnaką ir alyvuogių aliejų. Supilkite citrinos sultis, druską ir pipirus. Sumaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Paruoškite vištienos kebabus. Padarykite maždaug 100 g maltos mėsos gabalėlį, užmaukite jį ant iešmo, išskleiskite dešros forma, pirštais suformuodami gilius skersinius griovelius. Užspauskite kraštus. Kebabų iešmelius dėkite ant kepimo skardos mažais šonais, kad mėsa neliestų dugno. Kepkite 250 ℃ temperatūroje 10 minučių. Tada apverskite iešmelius į kitą pusę ir kepkite dar 10 minučių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos