Publikavimo data: 2024-06-15
Vištienos kepenėlių musaka
Moussaka - tai Viduržemio jūros regione gaminamas troškinys. Jei vietoj mėsos naudojamos vištienos kepenėlės, patiekalas bus nepaprastai sūrus ir sveikas. Švelnios ir skanios musakos su vištienos kepenėlėmis, cukinijomis, grybais, svogūnais ir morkomis gaminimas užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau rezultatas to vertas. Kad ingredientų skonis kepant būtų ryškesnis, prieš tai juos reikia apkepti. O grietinės ir kiaušinių įdaras suteiks visiems musakos komponentams malonų kreminį skonį.
Žingsnis 1
Apkepkite cukiniją. Cukinijų plokšteles apkepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės 1 valgomajame šaukšte augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Pusę jų sudėkite į kepimo indą kaip pirmąjį sluoksnį.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus ir morkas 5 minutes. Perkelkite į kepimo indą antruoju sluoksniu.
Žingsnis 3
Apkepkite grybus. Keptuvėje įkaitinkite dar 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Grybus su 0,5 šaukštelio druskos kepkite 7 minutes. Sudėkite į kepimo indą trečiuoju sluoksniu, pasilikdami 1 valgomąjį šaukštą troškintų grybų papuošimui.
Žingsnis 4
Kepkite kepenis. Likusiame augaliniame aliejuje, reguliariai maišydami, 10 minučių kepkite vištienos kepenėles. Sudėkite į kepimo indą ketvirtuoju sluoksniu. Ant viršaus sudėkite likusias cukinijas.
Žingsnis 5
Iškepkite musaką. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais ir sūriu, likusia druska bei pipirais ir tolygiai supilkite ant cukinijų. Kepkite musaką iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos