Vištienos kepenėlių musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Vištienos kepenėlių musaka

Moussaka - tai Viduržemio jūros regione gaminamas troškinys. Jei vietoj mėsos naudojamos vištienos kepenėlės, patiekalas bus nepaprastai sūrus ir sveikas. Švelnios ir skanios musakos su vištienos kepenėlėmis, cukinijomis, grybais, svogūnais ir morkomis gaminimas užima šiek tiek daugiau laiko, tačiau rezultatas to vertas. Kad ingredientų skonis kepant būtų ryškesnis, prieš tai juos reikia apkepti. O grietinės ir kiaušinių įdaras suteiks visiems musakos komponentams malonų kreminį skonį.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
138 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.93/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių musaka Žingsnis 1
Apkepkite cukiniją. Cukinijų plokšteles apkepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės 1 valgomajame šaukšte augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies. Pusę jų sudėkite į kepimo indą kaip pirmąjį sluoksnį.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių musaka Žingsnis 2
Paruoškite kepimą. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Kepkite svogūnus ir morkas 5 minutes. Perkelkite į kepimo indą antruoju sluoksniu.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių musaka Žingsnis 3
Apkepkite grybus. Keptuvėje įkaitinkite dar 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus. Grybus su 0,5 šaukštelio druskos kepkite 7 minutes. Sudėkite į kepimo indą trečiuoju sluoksniu, pasilikdami 1 valgomąjį šaukštą troškintų grybų papuošimui.

Žingsnis 4

Vištienos kepenėlių musaka Žingsnis 4
Kepkite kepenis. Likusiame augaliniame aliejuje, reguliariai maišydami, 10 minučių kepkite vištienos kepenėles. Sudėkite į kepimo indą ketvirtuoju sluoksniu. Ant viršaus sudėkite likusias cukinijas.

Žingsnis 5

Vištienos kepenėlių musaka Žingsnis 5
Iškepkite musaką. Grietinę sumaišykite su kiaušiniais ir sūriu, likusia druska bei pipirais ir tolygiai supilkite ant cukinijų. Kepkite musaką iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos