Publikavimo data: 2024-03-30
Vištienos kepenėlių parfetas
Prancūziškas žodis "parfait" gali reikšti ne tik saldų skanėstą. Šiuo pavadinimu vadinamas patiekalas taip pat gaminamas iš daržovių, jūros gėrybių ir mėsos. Pavyzdžiui, Jungtinėje Karalystėje populiarus parfait - tai pasta iš kepenėlių, dažniausiai vištienos arba kalakutienos kepenėlių. Vištienos parfaitas patiekiamas kaip šaltas užkandis arba tepamas ant duonos. Vištienos kepenėlių parfė reikia nedidelio kiekio konjako arba brendžio ir neriebios grietinėlės.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir pakepinkite juos keptuvėje su sviestu, kol karamelizuosis.
Žingsnis 2
Paruoškite kepenis. Keptuvėje ištirpinkite 70 g sviesto, sudėkite vištienos kepenėles ir troškinkite apie 8 min. Subproduktas turi tapti baltas, o viduje rausvas. Pagardinkite druska ir pipirais, įberkite prieskonių. Supilkite brendį ir troškinkite dar 5 minutes. Supilkite grietinėlę, išmaišykite ir uždengę dangčiu troškinkite 10-12 minučių. Likus 2-3 minutėms iki virimo pabaigos sudėkite svogūnų ir česnakų mišinį ir turinį išmaišykite.
Žingsnis 3
Užbaigti parfė. Plaktuvu suplakite kepenis su prieskoniais ir daržovėmis. Turėtumėte gauti švelnią vientisą masę. Perkelkite masę į formą, ant viršaus užpilkite ištirpinto sviesto.
Kategorijos