Publikavimo data: 2025-08-21
Vištienos kepenėlių paštetas su salierais
Paštetai visada užėmė ypatingą vietą įvairių tautų virtuvėse. Tai gali būti paštetai iš mėsos, žuvies, jūros gėrybių ir net daržovių. Ne visi moka paštetą vertinti iš pirmo žvilgsnio, daugelis jo rimtai nevertina dėl to, kad pagrindinė jo sudedamoji dalis yra kepenys, tačiau iš tiesų jie daug praranda, nes tik kepenys pasižymi ta tekstūra, dėl kurios paštetas yra toks išskirtinis ir unikalus, o tai puikiai iliustruoja vištienos kepenėlių paštetas su salierais.
Žingsnis 1
Svogūną ir saliero šaknį supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite peiliu, o morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite morkas bei svogūnus, kol suminkštės, tada sudėkite salierą ir česnaką ir troškinkite, kol iškeps, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Vištienos kepenėles 20 minučių virkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Išvirusias kepenėles sudėkite į blenderio dubenį, tada sudėkite keptas daržoves. Kepenėles ir daržoves suplakite dideliu blenderio greičiu, tada sudėkite suminkštintą sviestą ir dar kartą suplakite. Paruoštą paštetą įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Kategorijos