Vištienos kepenėlių terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos kepenėlių terinas

Senąja prancūzų kalba šio patiekalo pavadinimas verčiamas kaip "ugniai atsparus pelėsis". Ilgainiui taip pavadintas ir pats patiekalas, kuris gaminamas šiame inde. Terrine - tai patiekalas, kuris kepamas ypatingu būdu. Dažnai terinas gaminamas iš mėsos, žuvies ir daržovių. Tai kažkas panašaus tarp pašteto ir troškinio. Tradiciškai šio patiekalo ingredientai supjaustomi, dedami į kepimo skardą ir kepami orkaitėje. Tačiau reikėtų pažymėti, kad šiandien terinas ruošiamas įvairiais būdais ir iš visiškai skirtingų ingredientų, kad atitiktų visus skonius.
Gaminimo laikas
205 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
232 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kepenėlių terinas Žingsnis 1
Svogūnus kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite kepenėles ir kepkite dar 10 minučių. Tada leiskite kepenims atvėsti.

Žingsnis 2

Vištienos kepenėlių terinas Žingsnis 2
Kepenėles ir svogūną sudėkite į blenderio dubenį, supilkite vyną ir prieskonius. Mišinį išplakite iki vientisos konsistencijos.

Žingsnis 3

Vištienos kepenėlių terinas Žingsnis 3
Šiek tiek ištirpintą sviestą sumaišykite su alyvuogėmis ir įmaišykite į kepenis. Supilkite masę į formą ir palikite šaldytuve 3 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos