Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos kepenėlių terinas
Senąja prancūzų kalba šio patiekalo pavadinimas verčiamas kaip "ugniai atsparus pelėsis". Ilgainiui taip pavadintas ir pats patiekalas, kuris gaminamas šiame inde. Terrine - tai patiekalas, kuris kepamas ypatingu būdu. Dažnai terinas gaminamas iš mėsos, žuvies ir daržovių. Tai kažkas panašaus tarp pašteto ir troškinio. Tradiciškai šio patiekalo ingredientai supjaustomi, dedami į kepimo skardą ir kepami orkaitėje. Tačiau reikėtų pažymėti, kad šiandien terinas ruošiamas įvairiais būdais ir iš visiškai skirtingų ingredientų, kad atitiktų visus skonius.
Žingsnis 1
Svogūnus kepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol jie taps auksinės spalvos. Sudėkite kepenėles ir kepkite dar 10 minučių. Tada leiskite kepenims atvėsti.
Žingsnis 2
Kepenėles ir svogūną sudėkite į blenderio dubenį, supilkite vyną ir prieskonius. Mišinį išplakite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 3
Šiek tiek ištirpintą sviestą sumaišykite su alyvuogėmis ir įmaišykite į kepenis. Supilkite masę į formą ir palikite šaldytuve 3 valandoms.
Kategorijos