Vištienos kepsnys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Vištienos kepsnys

Kepsnys yra nacionalinis amerikiečių virtuvės patiekalas. Dažniausiai jam gaminti naudojama jautiena. Ji mušama, marinuojama ir kepama, kol paruduoja. Nepaisant to, kad klasikiniame kepsnio recepte vištiena nenaudojama, ji vis tiek gali būti ruošiama. Tačiau verta prisiminti, kad mėsą reikia kepti nelabai stipriai, nes kepsnys turi būti pakankamai storas. Patiekiant paruoštą patiekalą rekomenduojama naudoti daržovių arba ryžių garnyrą.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
95 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.62/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kepsnys Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Filė perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis. Tada sudėkite mėsą ant darbo paviršiaus ir uždenkite maistine plėvele. Plaktuku muškite filė taip, kad jos storis visame paviršiuje būtų vienodas. Po to perkelkite mėsą į atskirą lėkštę, užpilkite ją augaliniu aliejumi ir sojų padažu, įberkite smulkinto česnako ir prieskonių pagal skonį. Apvoliokite kepsnius marinate ir palikite juos 10 minučių.

Žingsnis 2

Vištienos kepsnys Žingsnis 2
Paruoškite vištienos kepsnius. Įjunkite grilio keptuvę ir palaukite, kol ji įkais. Dėkite filė ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad filė įgautų apetitišką plutelę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, paukštienos patiekalai, vištienos patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., per 30 minučių, pietūs, vakarienė, kepsniai, vištienos kepsniai, Naujųjų metų išvakarių šventė, receptų knyga

Kategorijos