Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos kepsnys
Kepsnys yra nacionalinis amerikiečių virtuvės patiekalas. Dažniausiai jam gaminti naudojama jautiena. Ji mušama, marinuojama ir kepama, kol paruduoja. Nepaisant to, kad klasikiniame kepsnio recepte vištiena nenaudojama, ji vis tiek gali būti ruošiama. Tačiau verta prisiminti, kad mėsą reikia kepti nelabai stipriai, nes kepsnys turi būti pakankamai storas. Patiekiant paruoštą patiekalą rekomenduojama naudoti daržovių arba ryžių garnyrą.
Žingsnis 1
Paruoškite vištieną. Filė perpjaukite išilgai į dvi lygias dalis. Tada sudėkite mėsą ant darbo paviršiaus ir uždenkite maistine plėvele. Plaktuku muškite filė taip, kad jos storis visame paviršiuje būtų vienodas. Po to perkelkite mėsą į atskirą lėkštę, užpilkite ją augaliniu aliejumi ir sojų padažu, įberkite smulkinto česnako ir prieskonių pagal skonį. Apvoliokite kepsnius marinate ir palikite juos 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos kepsnius. Įjunkite grilio keptuvę ir palaukite, kol ji įkais. Dėkite filė ant įkaitusios grilio keptuvės ir kepkite po 3 minutes iš kiekvienos pusės, kad filė įgautų apetitišką plutelę.
Kategorijos