Vištienos kepsnys receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-08

Vištienos kepsnys receptas

Vištienos krūtinėlė yra gana sausa mėsa. Tačiau pagal mūsų rekomendacijas net ir iš jos galima pagaminti sultingą patiekalą. Norėdami paruošti skanų vištienos krūtinėlės kepsnį, prieš tai turite jį pamarinuoti. Šiame recepte marinatui bus naudojamas sojų padažas, kuris pašalina vištienos mėsos šviežumą, alyvuogių aliejus - klasikinis patiekalo aromato ir skonio laidininkas, raudonėlis ir citrinų sultys. Geriau kepsnį kepti ant grilio keptuvės nenaudojant aliejaus - taip patiekalas iškeps savo sultyse ir paruoštame marinate. Vištienos kepsnys yra sultinga ir skani balta mėsa, puikiai tinkanti kasdienei mitybai.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
19 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Sojos
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.16/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 1
Paruoškite grilio keptuvę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą. Paruoškite gilų indą marinatui.

Žingsnis 2

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į kelis kepsnius (savo nuožiūra). Kuo plonesnis kepsnys, tuo jis sultingesnis ir aromatingesnis.

Žingsnis 3

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų iki vientisos masės. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite raudonėlio. Jei marinate panaudosite česnako skiltelę, kepsnys bus aitrus ir šiek tiek kartokas.

Žingsnis 4

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 4
20 minučių kepsnius užpilkite marinatu.

Žingsnis 5

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 5
Pradėkite kepti kepsnius. Gerai įkaitinkite grilio keptuvę. Vištienos kepsnius kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies po 8 minutes iš kiekvienos pusės.Jei reikia, patiekalą galite pabaigti kepti po dangčiu. Užteks 2 minučių.

Žingsnis 6

Vištienos kepsnys receptas Žingsnis 6
Leiskite kepsniui "pailsėti" 5 minutes ir patiekite paruoštą patiekalą.Prieš patiekdami "pabarstykite" paruoštą kepsnį tarkuotu parmezanu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos