Publikavimo data: 2024-01-08
Vištienos kepsnys receptas
Vištienos krūtinėlė yra gana sausa mėsa. Tačiau pagal mūsų rekomendacijas net ir iš jos galima pagaminti sultingą patiekalą. Norėdami paruošti skanų vištienos krūtinėlės kepsnį, prieš tai turite jį pamarinuoti. Šiame recepte marinatui bus naudojamas sojų padažas, kuris pašalina vištienos mėsos šviežumą, alyvuogių aliejus - klasikinis patiekalo aromato ir skonio laidininkas, raudonėlis ir citrinų sultys. Geriau kepsnį kepti ant grilio keptuvės nenaudojant aliejaus - taip patiekalas iškeps savo sultyse ir paruoštame marinate. Vištienos kepsnys yra sultinga ir skani balta mėsa, puikiai tinkanti kasdienei mitybai.
Žingsnis 1
Paruoškite grilio keptuvę. Sudėkite visus ingredientus į matomą vietą. Paruoškite gilų indą marinatui.
Žingsnis 2
Vištienos krūtinėlę supjaustykite į kelis kepsnius (savo nuožiūra). Kuo plonesnis kepsnys, tuo jis sultingesnis ir aromatingesnis.
Žingsnis 3
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų iki vientisos masės. Išmaišykite, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite raudonėlio. Jei marinate panaudosite česnako skiltelę, kepsnys bus aitrus ir šiek tiek kartokas.
Žingsnis 4
20 minučių kepsnius užpilkite marinatu.
Žingsnis 5
Pradėkite kepti kepsnius. Gerai įkaitinkite grilio keptuvę. Vištienos kepsnius kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies po 8 minutes iš kiekvienos pusės.Jei reikia, patiekalą galite pabaigti kepti po dangčiu. Užteks 2 minučių.
Žingsnis 6
Leiskite kepsniui "pailsėti" 5 minutes ir patiekite paruoštą patiekalą.Prieš patiekdami "pabarstykite" paruoštą kepsnį tarkuotu parmezanu.
Kategorijos