Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi
Kepta vištienos filė yra vienas iš tradicinių kotletų variantų. Duona gali būti gaminama iš manų kruopų, sėlenų, kvietinių miltų arba džiūvėsėlių. Pikantiškumo duonai suteikia sūris. Šiuo atveju sūrio rūšis nesvarbi - galima rinktis sūresnį arba gaivesnį produktą su riešutų, žolelių ir prieskonių priedais. Paruoštą aromatingą patiekalą geriau patiekti iš karto, kol plutelė traški ir apetitą žadinanti. Filė galima patiekti su žolelėmis ir padažais: pomidorų, grietinės ar majonezo.
Žingsnis 1
Apdorokite mėsą. Vištienos filė supjaustykite išilgai plonais griežinėliais. Kiekvieną filė gabalėlį pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir iš abiejų pusių šiek tiek pamuškite.
Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlius. Į vieną dubenį supilkite miltus, į kitą - džiūvėsėlius ir parmezaną ir gerai išmaišykite. Į trečią dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir suplakite šakute.
Žingsnis 3
Kepkite kepsnius ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę su augaliniu aliejumi. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir sūryje. Kepkite kepsnius ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės.
Kategorijos