Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi

Kepta vištienos filė yra vienas iš tradicinių kotletų variantų. Duona gali būti gaminama iš manų kruopų, sėlenų, kvietinių miltų arba džiūvėsėlių. Pikantiškumo duonai suteikia sūris. Šiuo atveju sūrio rūšis nesvarbi - galima rinktis sūresnį arba gaivesnį produktą su riešutų, žolelių ir prieskonių priedais. Paruoštą aromatingą patiekalą geriau patiekti iš karto, kol plutelė traški ir apetitą žadinanti. Filė galima patiekti su žolelėmis ir padažais: pomidorų, grietinės ar majonezo.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
213 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi Žingsnis 1
Apdorokite mėsą. Vištienos filė supjaustykite išilgai plonais griežinėliais. Kiekvieną filė gabalėlį pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu ir iš abiejų pusių šiek tiek pamuškite.

Žingsnis 2

Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi Žingsnis 2
Paruoškite džiūvėsėlius. Į vieną dubenį supilkite miltus, į kitą - džiūvėsėlius ir parmezaną ir gerai išmaišykite. Į trečią dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir suplakite šakute.

Žingsnis 3

Vištienos kepsnys su sūriu ir cukrumi Žingsnis 3
Kepkite kepsnius ant grotelių. Įkaitinkite grilio keptuvę su augaliniu aliejumi. Kiekvieną vištienos gabalėlį pamirkykite miltuose, tada kiaušinyje, po to džiūvėsėliuose ir sūryje. Kepkite kepsnius ant grotelių po 5 minutes iš kiekvienos pusės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos