Vištienos kepti ryžiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Vištienos kepti ryžiai

Kepti ryžiai yra vienas populiariausių Rytų Azijos, ypač kinų, virtuvės patiekalų, kurį galima lengvai ir greitai paruošti savo virtuvėje. Troškinti virti ryžiai kepami wok keptuvėje su vištienos gabalėliais ir daržovėmis, pagardinti aštriu sojos padažu ir sezamų aliejumi, dažniausiai naudojamu Azijos virtuvėje. Skanus, sotus ir aštrus dėl prieskonių, šis patiekalas paįvairins jūsų kasdienį valgiaraštį ir patiks rytietiškos virtuvės mėgėjams.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
22 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.33/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos kepti ryžiai Žingsnis 1
Marinuokite vištieną. Vištienos filė supjaustykite nedideliais 2-4 cm dydžio kubeliais, pabarstykite 0,3 šaukštelio druskos, žiupsneliu juodųjų pipirų, išmaišykite ir palikite 10 minučių marinuotis.

Žingsnis 2

Vištienos kepti ryžiai Žingsnis 2
Iškepkite kiaušinius. Vištienos kiaušinius sudaužykite į nedidelį dubenėlį ir suplakite šakute arba plaktuvu. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą saulėgrąžų aliejaus, supilkite kiaušinius ir iš karto išmaišykite mentele, kad kiaušiniai iškeptų mažais dribsniais. Iškeptus kiaušinius perkelkite į lėkštę.

Žingsnis 3

Vištienos kepti ryžiai Žingsnis 3
Apkepkite vištieną ir daržoves. Į keptuvę įpilkite dar 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, įkaitinkite ant vidutinės ugnies ir sudėkite vištieną. Kepkite filė gabaliukus 4-5 minutes ir perkelkite į atskirą lėkštę. Į keptuvę sudėkite smulkintą svogūną, pakepinkite 1 minutę, tada į svogūną suberkite česnaką ir imbierą ir kepkite dar 30 sekundžių, kol ims kvepėti. Sudėkite morkas, kepkite 2-3 minutes, tada įberkite 0,3 šaukštelio druskos ir išmaišykite.

Žingsnis 4

Vištienos kepti ryžiai Žingsnis 4
Į daržovių skardą supilkite virtus ryžius ir mentele sutrinkite gumulėlius. Į ryžius suberkite smulkintus žaliuosius svogūnus, vištienos gabalėlius, keptus kiaušinius, gvazdikėlius ir juoduosius pipirus. Dažnai maišydami kepkite ryžius 4-5 minutes. Tada supilkite sojų padažą, sezamų aliejų, dar kartą išmaišykite ir iš karto nukelkite nuo ugnies.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos