Publikavimo data: 2024-05-20
Vištienos kojos cholodets
Šiandien neįmanoma įsivaizduoti šventės be tradicinių šaltibarščių. Tačiau Rusijoje šis patiekalas buvo laikomas tarnų maistu ir nebuvo delikatesas. Ir tik XIX a. situacija pasikeitė, prie to prisidėjo prancūzų virėjai. Dabar šaltibarščiai vertinami dėl paprasto gaminimo recepto, kuriam nereikia daug produktų. Egzistuoja nuomonė, kad šį patiekalą sunku paruošti be želatinos, tačiau tai netiesa. Tai patvirtina kolodetai iš vištienos kojelių, kurie patiks rusų virtuvės žinovams.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Sudėkite kojas ir pėdas į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, ir sudėkite visą svogūną, lauro lapą, pipirus ir morkas. Nugriebkite putas nuo vandens paviršiaus, pasūdykite ir virkite dar 4 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir sultinį. Iš sultinio išimkite virtas vištienos dalis. Išmeskite kojas ir atskirkite blauzdų mėsą nuo kaulų. Sultinį pertrinkite per sietelį į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Palikite lapų cholodetus sustingti. Ant formelių dugno sudėkite morkas, ant viršaus - mėsą ir smulkintą česnaką. Užpilkite produktus sultiniu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada 4-5 valandoms įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos