Vištienos kojos cholodets pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-20

Vištienos kojos cholodets

Šiandien neįmanoma įsivaizduoti šventės be tradicinių šaltibarščių. Tačiau Rusijoje šis patiekalas buvo laikomas tarnų maistu ir nebuvo delikatesas. Ir tik XIX a. situacija pasikeitė, prie to prisidėjo prancūzų virėjai. Dabar šaltibarščiai vertinami dėl paprasto gaminimo recepto, kuriam nereikia daug produktų. Egzistuoja nuomonė, kad šį patiekalą sunku paruošti be želatinos, tačiau tai netiesa. Tai patvirtina kolodetai iš vištienos kojelių, kurie patiks rusų virtuvės žinovams.
Gaminimo laikas
600 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
192 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.88/5 (16 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kojos cholodets Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Sudėkite kojas ir pėdas į puodą, įpilkite vandens ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol užvirs, ir sudėkite visą svogūną, lauro lapą, pipirus ir morkas. Nugriebkite putas nuo vandens paviršiaus, pasūdykite ir virkite dar 4 valandas.

Žingsnis 2

Vištienos kojos cholodets Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir sultinį. Iš sultinio išimkite virtas vištienos dalis. Išmeskite kojas ir atskirkite blauzdų mėsą nuo kaulų. Sultinį pertrinkite per sietelį į atskirą dubenį.

Žingsnis 3

Vištienos kojos cholodets Žingsnis 3
Palikite lapų cholodetus sustingti. Ant formelių dugno sudėkite morkas, ant viršaus - mėsą ir smulkintą česnaką. Užpilkite produktus sultiniu ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros, tada 4-5 valandoms įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, mėsos ir paukštienos užkandžiai, įspūdingas receptas, klasika, per 30 minučių, sala, morkų sezonas, česnakų sezonas, cholodetai, naujametiniai užkandžiai, be įprastų alergenų, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai, jautienos cholodetai, kiaulienos cholodetai

Kategorijos