Publikavimo data: 2024-03-29
Vištienos koldūnai
Vištienos koldūnai yra dietinis produktas. Šis vištienos koldūnų receptas tinka vaikams ir tiems, kurie stebi savo figūrą. Koldūnai būna minkšti, nes į vištienos krūtinėlę dedama vištienos šlaunelių. Mėsą galite virti su oda, kad koldūnai būtų dar minkštesni ir švelnesni. Tačiau jei odą iš recepto pašalinsite, koldūnai taps mažiau kaloringi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite ant darbo paviršiaus, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Supilkite 2 puodelius šalto vandens, ištirpintą sviestą ir 3-5 min. minkykite tešlą. Vėliau įpilkite dar pusę puodelio karšto vandens, kol susidarys elastinga, vienalytė tešla. Tešlą uždenkite plastikiniu maišeliu arba maistine plėvele. Palikite 15 minučių pailsėti.
Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite kepinį. Susmulkinkite svogūną. Kepkite jį keptuvėje aliejuje ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Vištieną su oda supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ją kartu su svogūnu sumalkite mėsmale.
Žingsnis 4
Paruoškite koldūnus. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite pusę tešlos. Stikline iš tešlos išpjaukite 5-6 mm skersmens apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite įdaro ir gerai užspauskite tešlos kraštus. Aštrius pusės apskritimo kraštus suvienykite ir gerai užspauskite. Tą patį padarykite ir su kita tešlos dalimi.
Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Išvirusius koldūnus suberkite į pasūdytą verdantį vandenį. Plaukiojančius virkite 8-10 minučių.
Kategorijos