Vištienos koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vištienos koldūnai

Vištienos koldūnai yra dietinis produktas. Šis vištienos koldūnų receptas tinka vaikams ir tiems, kurie stebi savo figūrą. Koldūnai būna minkšti, nes į vištienos krūtinėlę dedama vištienos šlaunelių. Mėsą galite virti su oda, kad koldūnai būtų dar minkštesni ir švelnesni. Tačiau jei odą iš recepto pašalinsite, koldūnai taps mažiau kaloringi.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
18 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.17/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Miltus persijokite ant darbo paviršiaus, įberkite druskos ir įmuškite kiaušinį. Supilkite 2 puodelius šalto vandens, ištirpintą sviestą ir 3-5 min. minkykite tešlą. Vėliau įpilkite dar pusę puodelio karšto vandens, kol susidarys elastinga, vienalytė tešla. Tešlą uždenkite plastikiniu maišeliu arba maistine plėvele. Palikite 15 minučių pailsėti.

Žingsnis 2

Vištienos koldūnai Žingsnis 2
Kol tešla ilsisi, paruoškite kepinį. Susmulkinkite svogūną. Kepkite jį keptuvėje aliejuje ant vidutinės ugnies 10 minučių, kol taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Vištienos koldūnai Žingsnis 3
Paruoškite faršą. Vištieną su oda supjaustykite nedideliais gabalėliais. Ją kartu su svogūnu sumalkite mėsmale.

Žingsnis 4

Vištienos koldūnai Žingsnis 4
Paruoškite koldūnus. Pabarstykite darbo paviršių miltais ir iškočiokite pusę tešlos. Stikline iš tešlos išpjaukite 5-6 mm skersmens apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite įdaro ir gerai užspauskite tešlos kraštus. Aštrius pusės apskritimo kraštus suvienykite ir gerai užspauskite. Tą patį padarykite ir su kita tešlos dalimi.

Žingsnis 5

Vištienos koldūnai Žingsnis 5
Išvirkite koldūnus. Išvirusius koldūnus suberkite į pasūdytą verdantį vandenį. Plaukiojančius virkite 8-10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos