Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos koldūnai
Vištienos koldūnai yra labai skanus, sveikas ir dietinis delikatesas. Svarbiausia teisingai išminkyti tešlą ir paruošti gerą įdarą. Norėdami koldūnams suteikti sotumo, galite naudoti papildomus ingredientus, pavyzdžiui, grybus, bulves. Vištienos koldūnai yra labai apetitiški, todėl juos gaminti malonu, ypač su šeima.
Žingsnis 1
Koldūnų tešlą labai lengva paruošti. Į gilų dubenį persijokite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite augalinį aliejų ir gerai išmaišykite. Įpilkite šiek tiek šilto vandens, išminkykite tešlą. Tada palikite tešlą 25-30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Kad pagamintumėte faršą, vištienos filė sumalkite mėsmale. Nulupkite svogūną ir taip pat pertrinkite per mėsmalę, pridėkite prie maltos mėsos. Druska, pipirai. Viską atsargiai sumaišykite. Tešlą iškočiokite kočėlu ir stikline išpjaukite apskritimus.
Žingsnis 3
Ant kiekvieno apskritimo dėkite po 1 šaukštelį įdaro. Uždėkite įdarą į tešlą, užspauskite kraštus ir sandariai užspauskite, užspauskite ausis.
Žingsnis 4
Koldūnus išvirkite dideliame kiekyje vandens. Į verdantį vandenį įberkite druskos ir nebūtinai lauro lapą. Atsargiai po vieną įmeskite koldūnus į puodą, kad jie nesuliptų. Nuolat maišykite. Virkite 5-7 minutes. Kai koldūnai išvirs, leiskite jiems pastovėti dar 10-15 minučių.
Kategorijos