Publikavimo data: 2024-06-23
Vištienos krūtinėlės cholodets
Vištienos krūtinėlė yra sveikas, lengvai virškinamas baltyminis produktas. Skirtingai nei kitose vištienos dalyse, krūtinėlėje yra mažiausiai riebalų ir geliančių medžiagų. Todėl šaltibarščiai iš jos ruošiami pridedant želatinos. Tai natūralus mišinys, kuris gaminamas iš tų pačių galvijų kaulų, kanopų, sausgyslių. Paruoštą šaltibarščius iš vištienos krūtinėlės galima pilstyti į plastikinius indus, formas kepimui orkaitėje, keraminius indus.
Žingsnis 1
Išvirkite krūtinėlę. Vištieną užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite ant didelės ugnies. Tada sumažinkite temperatūrą iki vidutinės. Pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite nesmulkintas morkas. Tęskite virimą, kol mėsa visiškai išvirs. Išimkite krūtinėlę ir morkas iš sultinio, atvėsinkite. Palikite keptuvę su sultiniu ant silpnos ugnies, supilkite želatiną. Maišykite, kol ji ištirps.
Žingsnis 2
Iš vištienos krūtinėlės pagaminkite šaltibarščius. Supjaustykite mėsą mažais arba vidutinio dydžio gabalėliais. Morkas supjaustykite apskritimais. Pirmiausia į formą sudėkite vištieną, tada morkas. Užpilkite sultiniu. Atvėsinkite. Dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms.
Kategorijos