Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus"
Tai mano autorinis receptas. Ką daryti, jei šaldytuve turite tik vištienos šlaunelių ir kojų, bet norite plovo. Jokių problemų. Pasigaminkime jį!
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite taukus, sudėkite juos į šaltą keptuvę ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol paruduos. Galite pakeisti augaliniu aliejumi.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais. Pastatykite virdulį ant ugnies ir pašildykite vandenį. Ryžius 3 kartus perplaukite šaltu vandeniu.
Žingsnis 3
Išimkite svogūnėlius. Į keptuvę į ištirpintus karštus riebalus sudėkite visus vištienos gabalėlius ir ant didelės ugnies kepkite, kol jie įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 4
Į vištieną suberkite prieskonius ir morkas. Viską kartu kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Vištieną užpilkite puodeliu nuplautų ryžių. Įdėkite pusę sultinio kubelio ir neluptą česnako galvutę. Supilkite 2 puodelius karšto vandens, pagal skonį pagardinkite druska.
Žingsnis 6
Palaukite, kol užvirs, ir uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai sugėrė visą skystį. Išimkite mėsą ir česnako galvutę. Visa kita išmaišykite ir palikite pastovėti.
Žingsnis 7
Išimkite ir supjaustykite mėsą. Nulupkite česnako skilteles. Sudėkite mėsą ir česnakus į ryžius ir išmaišykite.
Kategorijos