Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus"

Tai mano autorinis receptas. Ką daryti, jei šaldytuve turite tik vištienos šlaunelių ir kojų, bet norite plovo. Jokių problemų. Pasigaminkime jį!
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
205 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite taukus, sudėkite juos į šaltą keptuvę ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol paruduos. Galite pakeisti augaliniu aliejumi.

Žingsnis 2

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 2
Morkas supjaustykite griežinėliais. Pastatykite virdulį ant ugnies ir pašildykite vandenį. Ryžius 3 kartus perplaukite šaltu vandeniu.

Žingsnis 3

Išimkite svogūnėlius. Į keptuvę į ištirpintus karštus riebalus sudėkite visus vištienos gabalėlius ir ant didelės ugnies kepkite, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Žingsnis 4

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 4
Į vištieną suberkite prieskonius ir morkas. Viską kartu kepkite, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 5
Vištieną užpilkite puodeliu nuplautų ryžių. Įdėkite pusę sultinio kubelio ir neluptą česnako galvutę. Supilkite 2 puodelius karšto vandens, pagal skonį pagardinkite druska.

Žingsnis 6

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 6
Palaukite, kol užvirs, ir uždenkite dangčiu. Virkite ant silpnos ugnies 40 minučių. Patikrinkite, ar ryžiai sugėrė visą skystį. Išimkite mėsą ir česnako galvutę. Visa kita išmaišykite ir palikite pastovėti.

Žingsnis 7

Vištienos kumpio plovas "Studentų stiliaus" Žingsnis 7
Išimkite ir supjaustykite mėsą. Nulupkite česnako skilteles. Sudėkite mėsą ir česnakus į ryžius ir išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos