Publikavimo data: 2024-04-17
Vištienos lula kebabas ant grotelių
Lulia kebabas populiarus Artimuosiuose Rytuose, Vidurinėje Azijoje, taip pat Užkaukazėje ir Balkanuose. Persų kalba kebabas paprasčiausiai reiškia "kepta mėsa". Kepimas yra pagrindinis bet kurio kebabo recepto veiksmas, o jų yra šimtai. Tradiciškai šis patiekalas kepamas ant žarijų kepsninės arba iešmo, tačiau namuose pakanka ir orkaitės. Norint iš maltos vištienos kepsninėje paruošti skanų ir sultingą kebabą, geriau imti vištienos krūtinėlę.
Žingsnis 1
Paruoškite lula kebabą. Sumaišykite prieskonius, maltą vištieną ir svogūnus. Maišykite iki vientisos masės 10 minučių. Perkelkite lulia kebabo pagrindą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Pasigaminkite liulos kebabų ir juos iškepkite ant grotelių. Iš vištienos faršo suformuokite dešreles ir suverkite jas ant iešmelių. Šašlykus suvyniokite į foliją, kad kepant mėsa nesubyrėtų. Kepkite lulia kebabus ant grotelių su malta vištiena 15 minučių iš skirtingų pusių.
Kategorijos