Vištienos mėsainis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Vištienos mėsainis

Vištienos mėsainis nuo klasikinio mėsainio skiriasi tuo, kad vietoj jautienos naudojama vištienos filė. Toks mėsainis yra mažiau kaloringas, nes vištienos filė laikoma dietine mėsa. Vištienos mėsainį skaniau valgyti su sūrio padažu ir keptais šoninės griežinėliais. Tačiau šį receptą galima pasigaminti ir sveikai, be padažų, naudojant tik šviežias daržoves ir vištieną.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
186 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
13 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, garstyčios, glitimo turintys grūdai, maisto priedai, kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.88/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos mėsainis Žingsnis 1
Jei norite gaminti kotletukus, į vištienos faršą įberkite druskos, pipirų ir vištienai skirtų prieskonių. Visus produktus sumaišykite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Įdėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.

Žingsnis 2

Vištienos mėsainis Žingsnis 2
Paruoškite mėsainį. Pomidorą ir agurką supjaustykite griežinėliais. Aptepkite bandeles padažu. Klasikinis variantas - kečupas, majonezas ir garstyčios. Sudėkite mėsainį tokia tvarka: apatinė bandelė, salotų lapai, pomidoras, vištienos išpjova, agurkas, salotų lapai, viršutinė bandelė.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos