Publikavimo data: 2024-03-29
Vištienos mėsainis
Vištienos mėsainis nuo klasikinio mėsainio skiriasi tuo, kad vietoj jautienos naudojama vištienos filė. Toks mėsainis yra mažiau kaloringas, nes vištienos filė laikoma dietine mėsa. Vištienos mėsainį skaniau valgyti su sūrio padažu ir keptais šoninės griežinėliais. Tačiau šį receptą galima pasigaminti ir sveikai, be padažų, naudojant tik šviežias daržoves ir vištieną.
Žingsnis 1
Jei norite gaminti kotletukus, į vištienos faršą įberkite druskos, pipirų ir vištienai skirtų prieskonių. Visus produktus sumaišykite. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Įdėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių po 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsainį. Pomidorą ir agurką supjaustykite griežinėliais. Aptepkite bandeles padažu. Klasikinis variantas - kečupas, majonezas ir garstyčios. Sudėkite mėsainį tokia tvarka: apatinė bandelė, salotų lapai, pomidoras, vištienos išpjova, agurkas, salotų lapai, viršutinė bandelė.
Kategorijos