Publikavimo data: 2024-06-08
Vištienos pilvo pyragas
Įsimintino pavadinimo ir skonio pyragas. Įdarui naudojama vištienos filė ir bulvės. Jis gaunasi labai sotus. Tai skaniausio ir sultingiausio pasaulyje pyrago receptas!
Žingsnis 1
Sumaišykite kambario temperatūros sviestą su miltais. Įmaišykite druską, pipirus ir sodą. Įmaišykite grietinę. Sujunkite su tešla, viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos ir uždenkite maistine plėvele. Tuo tarpu vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, o bulves - mažais kubeliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Vizualiai padalykite tešlą į 3 dalis. Paimkite 2/3 ir rankomis ant folijos tolygiai paskleiskite ant formos. Kitą dalį ištepkite įdaru. Įdėkite porą gabalėlių sviesto.
Žingsnis 3
Likusią tešlos dalį iškočiokite į apskritimo formą. Uždenkite pyrago kraštus ir uždenkite iškočiota dalimi. Viduryje padarykite garų angą. Kepkite 170 °C temperatūroje 40 minučių. Tada dar 15 minučių kepkite 200 °C temperatūroje, kad pyragas paruduotų. Išjunkite orkaitę ir palikite 10 minučių pastovėti. Patiekalas paruoštas.
Kategorijos