Vištienos plovas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Vištienos plovas

Pagal šį receptą vištienos plovas yra neriebus, todėl jo galima valgyti daug. Plovą lengva paruošti ir jis neužima daug laiko. Pabandykite jį pasigaminti ir įsitikinsite patys.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
12 g
Angliavandeniai
39 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos plovas Žingsnis 1
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol taps auksiniai.

Žingsnis 2

Vištienos plovas Žingsnis 2
Morkas supjaustykite batonėliais ir atskirai pakepinkite aliejuje.

Žingsnis 3

Vištienos plovas Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir atskirai apkepkite aliejuje.

Žingsnis 4

Vištienos plovas Žingsnis 4
Razinas nuplaukite ir 15 minučių pamirkykite vandenyje.

Žingsnis 5

Ryžius nuplaukite vandenyje, kol vanduo taps skaidrus.

Žingsnis 6

Česnaką supjaustykite mažais kubeliais.

Žingsnis 7

Vištienos plovas Žingsnis 7
Ant katilo ar storasienio puodo dugno sudėkite vištieną, tada sluoksniuokite svogūnus, morkas, sultenes, zirą (kmynus), česnaką, druską, ant viršaus sudėkite ryžius. Puodo turinį užpilkite vandeniu iki ryžių lygio ir virkite po dangčiu 20-25 minutes ant silpnos ugnies, periodiškai papildydami vandenį, kad plovas nesudegtų. Pilavo paruošimą lemia ryžių minkštumas: jei ryžiai išvirę, patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos