Publikavimo data: 2024-06-24
Vištienos plovas
Pagal šį receptą vištienos plovas yra neriebus, todėl jo galima valgyti daug. Plovą lengva paruošti ir jis neužima daug laiko. Pabandykite jį pasigaminti ir įsitikinsite patys.
Žingsnis 1
Svogūnus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite aliejuje, kol taps auksiniai.
Žingsnis 2
Morkas supjaustykite batonėliais ir atskirai pakepinkite aliejuje.
Žingsnis 3
Vištienos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais ir atskirai apkepkite aliejuje.
Žingsnis 4
Razinas nuplaukite ir 15 minučių pamirkykite vandenyje.
Žingsnis 5
Ryžius nuplaukite vandenyje, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 6
Česnaką supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 7
Ant katilo ar storasienio puodo dugno sudėkite vištieną, tada sluoksniuokite svogūnus, morkas, sultenes, zirą (kmynus), česnaką, druską, ant viršaus sudėkite ryžius. Puodo turinį užpilkite vandeniu iki ryžių lygio ir virkite po dangčiu 20-25 minutes ant silpnos ugnies, periodiškai papildydami vandenį, kad plovas nesudegtų. Pilavo paruošimą lemia ryžių minkštumas: jei ryžiai išvirę, patiekalas paruoštas.
Kategorijos