Publikavimo data: 2024-02-04
Vištienos plovas receptas
Pilavą galima vadinti plovu, jei jis yra trapus. Tokią tekstūrą galima išgauti dviem būdais. Pirmasis - išvirti ryžius tokiame kiekyje skysčio, kiek jie sugeria, ir palikti juos mirkti. Šis būdas paprastai naudojamas ruošiant Vidurinės Azijos plovo rūšis. Antruoju būdu ryžiai verdami dideliame kiekyje vandens, kol iš dalies išverda, tada užpilami ant sietelio ir paliekami garuoti. Mes pasirinksime savąjį būdą, o jūs pamatysite, kaip skaniai pavyks!
Žingsnis 1
Supjaustykite šlaunelių mėsą nedidelėmis juostelėmis. Nulupkite svogūną ir česnaką. Svogūną supjaustykite plonais griežinėliais. Morkas nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio griežinėliais. Ryžius nuplaukite po šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kepkite šlaunelių mėsą, kol ji taps auksinė. Sudėkite svogūną, morką ir česnaką ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos, supilkite 200 g vandens ir pomidorų pastą. Virkite po dangčiu 20 minučių. Tada įberkite druskos, pipirų ir ciberžolės, sudėkite nuplautus ryžius ir supilkite likusį vandenį. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies 30 min. įpylus vandens, ingredientų nemaišykite, nes kitaip ryžiai negaus pakankamai skysčio ir neišvirs.
Žingsnis 4
Paruoštą plovą gerai išmaišykite, nukelkite nuo ugnies, palikite po dangčiu dar 10 minučių ir patiekite.
Kategorijos