Publikavimo data: 2024-06-09
Vištienos plovas su dešra keptuvėje
Europietiškose plovo versijose sudedamosios dalys pakeičiamos kitais ingredientais, pavyzdžiui, aviena - vištiena, ryžiai - grikių ar perlinių kruopų koše. O klasikinį plovą sudaro riebi aviena, būtinai ryžiai ir daržovės. Vištienos plovas gali būti įtrauktas į žmonių, kurie saugosi papildomų centimetrų juosmens srityje, racioną.
Žingsnis 1
Ketaus keptuvėje įkaitinkite aliejų ir 5 minutes pakepinkite šoninę, tada sudėkite smulkintą svogūną, papriką, dešrą ir česnaką. Viską kartu kepkite dar 10 minučių. Tada viską iš keptuvės sudėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 2
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite ir kepkite marinuotus vištienos gabalėlius, kol taps auksinės spalvos. Sudėkite apkeptas daržoves, ryžius, pagardinkite druska ir prieskoniais, užpilkite verdančiu vandeniu 1 cm virš keptuvės lygio. Maišykite ir kepkite, kol skystis išgaruos ir keptuvė užvirs.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį iki silpnos ir 30 minučių troškinkite uždengę dangčiu. Išjunkite ugnį ir palikite patiekalą 10 minučių pailsėti uždengtą dangčiu. Tada viską išmaišykite ir sudėkite į serviravimo lėkštes.
Kategorijos