Publikavimo data: 2024-05-20
Vištienos šaltibarščiai su želatina
Šaltibarščių protėvis buvo mėsos sultinys, kuris sukietėjęs tapdavo klampia ir tiršta mase. Taip atsitiko dėl gyvūnų kauluose, kremzlėse ir raiščiuose esančios želė medžiagos. Vėliau prancūzai patiekalą patobulino: pridėjo įvairios mėsos, prieskonių, patiekalą ištraukė šaltai. Vištienos cholodets su želatina - ne toks kaloringas kaip jautiena ar kiauliena. Šis žingsnis po žingsnio receptas padės jums pasigaminti vištienos šaltibarščius, kurie bus vertinami per šeimos šventę.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirinkite. Kai vanduo užvirs, nugriebkite putas ir virkite, kol mėsa išvirs (40-50 min.), ant silpnos ugnies. Sudėkite svogūnus ir morkas. Likus 10 minučių iki mėsos virimo pabaigos įberkite druskos, pipirų ir lauro lapą.
Žingsnis 2
Sumaišykite sultinį ir želatiną. Kai vištiena išvirs, per sietelį arba sūrmaišį perkoškite sultinį į kitą puodą. Mėsą atidėkite į šalį, kad atvėstų. Želatinos kristalus atskieskite 50 ml šilto verdančio vandens. Kai želatina išbrinks (po 15-20 minučių), supilkite ją į sultinį ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Apdorokite vištieną ir daržoves. Atskirkite mėsą nuo kaulo, suplėšykite gabalėliais ir tolygiai išdėliokite šaldymo formoje. Ant mėsos sudėkite morkas ir česnakus.
Žingsnis 4
Sudėkite vištienos cholodets atvėsti. Mėsą ir daržoves užpilkite sultiniu ir viską nusiųskite į šaldytuvą, kad būsimasis šaltibarštis sukietėtų. Palikite jį ten 7-8 valandoms.
Kategorijos