Publikavimo data: 2025-08-16
Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos
Pagrindas ir garnyras - tai dvi vieno patiekalo dalys, kurios puikiai viena kitą papildo. Mėsa jau ir taip yra gana maloni pažiūrėti, bet jei norite gražios plutelės, pusvalandžiui įjunkite "Grill" režimą. Atkreipkite dėmesį į vištienos šlaunelių pasirinkimą: kokybiškos šlaunelės turi būti tvirtos liečiant, praktiškai sausos ir bekvapės, o oda turi būti prigludusi prie mėsos ir be mėlynių. Paspauskite mėsą pirštu - jei įdubimas greitai išnyksta, tai kokybiška šlaunelė.
Žingsnis 1
Marinuokite šlauneles. Česnaką sumaišykite su majonezu, adžika, garstyčiomis ir sojų padažu, pagardinkite pipirais. Tada sudėkite šlauneles į didelį dubenį, gerai aptepkite jas marinatu ir padėkite į vėsią vietą 2-3 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite kepimo garnyrą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite bulgurą ir kepkite 3-4 minutes. Tada perkelkite į kepimo skardą ir lengvai pasūdykite. Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pipirų ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10-12 minučių. Tada daržoves su aliejumi perkelkite į kruopas. Ant viršaus sudėkite paprikas, užpilkite garnyrą marinatu iš šlaunelių ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Iškepkite patiekalą. Į kepimo skardą įpilkite vandens, kad jis būtų 1,5-2 cm virš kruopų. Išdėliokite šlauneles ir pabarstykite jas paprika. Indą uždenkite folija ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms. Jei pradūrus šlauneles išsiskiria sultys, patiekalas paruoštas.
Kategorijos