Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos

Pagrindas ir garnyras - tai dvi vieno patiekalo dalys, kurios puikiai viena kitą papildo. Mėsa jau ir taip yra gana maloni pažiūrėti, bet jei norite gražios plutelės, pusvalandžiui įjunkite "Grill" režimą. Atkreipkite dėmesį į vištienos šlaunelių pasirinkimą: kokybiškos šlaunelės turi būti tvirtos liečiant, praktiškai sausos ir bekvapės, o oda turi būti prigludusi prie mėsos ir be mėlynių. Paspauskite mėsą pirštu - jei įdubimas greitai išnyksta, tai kokybiška šlaunelė.
Gaminimo laikas
260 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
233 kcal.
Baltymai
14 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.12/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos Žingsnis 1
Marinuokite šlauneles. Česnaką sumaišykite su majonezu, adžika, garstyčiomis ir sojų padažu, pagardinkite pipirais. Tada sudėkite šlauneles į didelį dubenį, gerai aptepkite jas marinatu ir padėkite į vėsią vietą 2-3 valandoms.

Žingsnis 2

Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos Žingsnis 2
Paruoškite kepimo garnyrą. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, supilkite bulgurą ir kepkite 3-4 minutes. Tada perkelkite į kepimo skardą ir lengvai pasūdykite. Į keptuvę įpilkite daugiau aliejaus, sudėkite svogūnus ir morkas, įberkite druskos, pipirų ir retkarčiais pamaišydami kepkite 10-12 minučių. Tada daržoves su aliejumi perkelkite į kruopas. Ant viršaus sudėkite paprikas, užpilkite garnyrą marinatu iš šlaunelių ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Vištienos šlaunelės ant bulguro lovos Žingsnis 3
Iškepkite patiekalą. Į kepimo skardą įpilkite vandens, kad jis būtų 1,5-2 cm virš kruopų. Išdėliokite šlauneles ir pabarstykite jas paprika. Indą uždenkite folija ir pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę 40-45 minutėms. Jei pradūrus šlauneles išsiskiria sultys, patiekalas paruoštas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos