Publikavimo data: 2024-05-25
Vištienos šlaunelių kebabas
Šašlykas - visų mėgstamiausias kaukazietiškas patiekalas. Jis ypač aktualus vasaros sezonu, kai norisi išeiti į gryną orą ir išsikepti šašlykų. Šašlykui gaminti naudojama įvairių rūšių mėsa. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti šašlyką iš vištienos šlaunelių. Šis variantas yra daug ekonomiškesnis nei kiaulienos ar jautienos. Šašlyką galite kepti tiek ant grotelių, tiek namuose orkaitėje.
Žingsnis 1
Supjaustykite kumpius per sąnarį į blauzdas ir šlaunis. Kiekvieną šlaunelę perpjaukite į dar dvi dalis.
Žingsnis 2
Svogūnus supjaustykite stambiais žiedais.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį sudėkite vištieną, svogūną ir majonezą.
Žingsnis 4
Įberkite druskos, juodųjų pipirų ir vištienai skirtų prieskonių. Viską sumaišykite rankomis. Šiek tiek susmulkinkite svogūną, kad išsiskirtų sultys.
Žingsnis 5
Uždenkite vištieną maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 2 valandoms marinuotis.
Žingsnis 6
Marinuotą vištieną suverkite ant iešmelių.
Žingsnis 7
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C arba įkaitinkite kepsninę. Kepkite kebabą 15-20 minučių. Vištienos paruošimą galite patikrinti ją pjaustydami. Jei sultys yra skaidrios, vištiena paruošta.
Žingsnis 8
Kebabą patiekite su šviežia kalendra ir plonais svogūnų žiedais. Gero apetito!
Kategorijos