Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos sūrio pyragėliai
Sūrio pyragaičiai pusryčiams yra populiarus patiekalas rusų, ukrainiečių ir baltarusių virtuvėse. Pasigaminti tobulus varškės pyragėlius visai nesunku, svarbiausia laikytis proporcijų ir kepimo laiko, kad gautumėte minkštus, aromatingus varškės plokštainius su auksine traškia plutele. Ypatingą dėmesį reikėtų atkreipti į varškės masės konsistenciją, nes, norint, kad patiekalas būtų skanus, ji neturėtų būti per daug vandeninga ar labai sausa. Pastaba: ruošiant patiekalą naudojamas kaimiškas kiaušinis, todėl varškėčiai įgauna tokią geltoną spalvą.
Žingsnis 1
Sudėkite visus ingredientus į dubenį ir gerai išmaišykite. Iš gautos varškės tešlos suformuokite "dešrelę".
Žingsnis 2
Dešrą supjaustykite į 4 lygias dalis.
Žingsnis 3
Iš papildomų miltų ir didelio puodelio (tinka bet koks apvalus indas) suformuokite "kauliukus".
Žingsnis 4
Kepkite ant keptuvės (be aliejaus, jei keptuvė neprideganti) po 1-2 minutes iš kiekvienos pusės. Dėkite ant kepimo skardos ir pašaukite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 5 minutėms.
Kategorijos