Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos terinas su daržovėmis
Terinas - prancūzų virtuvės patiekalas, kadaise laikytas gurmanišku delikatesu. Kai kuriuose jo receptuose buvo daugiau kaip 200 ingredientų. Tradiciškai jis gaminamas iš mėsos arba žuvies su daržovėmis ir šiek tiek primena troškinį arba paštetą. Taip pat galite nesunkiai eksperimentuoti ir pagaminti savo išskirtinį ir unikalų patiekalą.
Žingsnis 1
Vištieną, morkas ir saldžiąją papriką supjaustykite nedideliais gabalėliais. Peiliu smulkiai sukapokite česnaką. Visus susmulkintus ingredientus sumaišykite giliame dubenyje. Supilkite čiobrelius, druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Į maltą mėsą supilkite tirpią želatiną ir šiltą vandenį. Kelias minutes maišykite rankomis, kol želatina visiškai ištirps. Sudėkite mišinį į kepimo rankovę.
Žingsnis 2
Naudokite stačiakampį kepimo indą aukštais šonais. Įdėkite į jį mikseriu įdarytą rankovę ir keliose vietose pradurkite dantų krapštuku, kad išeitų garai. Įdėkite formą į šaltą orkaitę, nustatykite 180 °C temperatūrą ir kepkite apie valandą. Iškepusį teriną padėkite ant stalo ir leiskite visiškai atvėsti. Dėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
Žingsnis 3
Iš šaldytuvo išimkite formą su nustatytu terinu, perpjaukite įmautę, atsargiai apverskite ir išimkite formą bei likusią celofaninę plėvelę.
Kategorijos