Vištienos terinas su daržovėmis ir grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Vištienos terinas su daržovėmis ir grietinėle

Terinas - tai patiekalas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, grietinėlės padažu, prieskoniais arba riešutais. Visi patiekalą sudarantys ingredientai sumalami į faršą arba supjaustomi į mažas plokšteles. Terrine egzistuoja karšto ir šalto gaminimo būdai. Tiek vienu, tiek kitu būdu jus pradžiugins gardžia, švelnia ir sultinga konsistencija.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
131 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.11/5 (37 bal.)

Žingsnis 1

Vištienos terinas su daržovėmis ir grietinėle Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, daržovėmis, sūriu ir prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Vištienos terinas su daržovėmis ir grietinėle Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite faršą, tolygiai paskirstykite ir uždarykite. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 30 minučių, tada dar 30 minučių kepkite be folijos, kad terinas šiek tiek paruduotų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos