Publikavimo data: 2025-08-17
Vištienos terinas su daržovėmis ir grietinėle
Terinas - tai patiekalas su mėsa, žuvimi, daržovėmis, grietinėlės padažu, prieskoniais arba riešutais. Visi patiekalą sudarantys ingredientai sumalami į faršą arba supjaustomi į mažas plokšteles. Terrine egzistuoja karšto ir šalto gaminimo būdai. Tiek vienu, tiek kitu būdu jus pradžiugins gardžia, švelnia ir sultinga konsistencija.
Žingsnis 1
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Sumaišykite maltą vištieną su svogūnais, daržovėmis, sūriu ir prieskoniais. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, sudėkite faršą, tolygiai paskirstykite ir uždarykite. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje 30 minučių, tada dar 30 minučių kepkite be folijos, kad terinas šiek tiek paruduotų.
Kategorijos