Publikavimo data: 2025-08-20
Vištienos terinas su pistacijomis ir šonine
Terinas - prancūziškas patiekalas, tradiciškai gaminamas iš maltos mėsos, kepenų arba smulkintos žuvies. Kad būtų minkštas ir sultingas, dedama pistacijų, daržovių, prieskonių ir grietinėlės. Yra ir saldžiųjų terinų. Paprastai šis patiekalas dengiamas želė sluoksniu, o jei jis gaminamas iš mėsos, - šoninės arba lašinių sluoksniu, kad viduje išliktų sultingumas.
Žingsnis 1
Į dubenį arba puodą sudėkite maltą mėsą, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite grietinėlę ir plakite mikseriu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į mėsą. Sudėkite nuluptas pistacijas ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Paimkite stačiakampį kepimo indą ir išdėliokite šoninę taip, kad ji padengtų indo dugną ir šonus, pageidautina taip, kad kraštus būtų galima apvynioti aplink faršą iš visų pusių.
Žingsnis 4
Ant šoninės sudėkite vištienos ir sūrio mišinį ir tolygiai paskirstykite ant formos. Uždenkite kraštus griežinėliais, jei jų nepakanka, pridėkite keletą griežinėlių ant viršaus. Šoninė turi visiškai uždengti įdarą, todėl jis bus sultingesnis ir aromatingesnis.
Žingsnis 5
Uždenkite formą folija, įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir kepkite teriną apie valandą, kol jis iškeps. Pabaigoje nuimkite foliją ir palikite patiekalą orkaitėje dar 10 minučių, kad gražiai paruduotų plutelė.
Kategorijos