Publikavimo data: 2025-08-17
Vitamininės lašišų salotos
Bet kokia žuvis yra labai sveika. Lašišoje yra daug fosforo, kalcio ir magnio. Lašišos mėsoje yra vitaminų kompleksas, todėl žuvis yra dvigubai naudingesnė. Toks patiekalas papuoš ne tik šeimos vakarienę, bet ir šventinį stalą. Dėl lašišos salotos įgauna subtilų skonį ir išskirtinį aromatą. Pasninko salotas galima ruošti su bet kokia žuvimi, tačiau geriau rinktis kokybišką žuvį. Apetitiškos gavėnios salotos iš žuvies ir daržovių gaunasi labai skanios ir maistingos. Dėl sudėtyje esančių daržovių ingredientų jos puikiai tinka gavėnios dienomis ir tiems, kurie laikosi dietos, bet mėgsta salotas.
Žingsnis 1
Žuvį nuvalykite, supjaustykite gabalėliais. Virkite ant silpnos ugnies. Išvirusią žuvį sudėkite į lėkštę. Atvėsinkite.
Žingsnis 2
Supjaustykite agurkus ir cukiniją griežinėliais ir apšlakstykite actu. Nupjaukite agurko uodegėlę, cukinijos uodegėlę ir nulupkite odelę. Jei cukinija jauna, odelę palikite.
Žingsnis 3
Nuplaukite ir nusausinkite pomidorus ir supjaustykite juos mažais gabalėliais ant pjaustymo lentelės. Naudokite tvirtus, bet prinokusius pomidorus, kad jie neišsiskleistų ir neišsiskirtų daug sulčių.
Žingsnis 4
Nuplaukite ir supjaustykite salotas. Sudėkite žuvį ir visas daržoves. Pasūdykite ir pabarstykite cukrumi. Išmaišykite ir supilkite aliejų.
Kategorijos