Publikavimo data: 2024-05-25
Vitaminų rizotas orkaitėje
Kalmarai ir tunas rizote - gerai pažįstamas šio itališko patiekalo ingredientas. Šiuo atveju gaminimo būdas šiek tiek pakeistas, tačiau dėl to patiekalas netampa mažiau sveikas, aromatingas ir turtingas vitaminais. Pagal šį receptą jis ruošiamas orkaitėje, o tai sutrumpina virtuvėje praleidžiamą laiką. Kol risotto troškinasi orkaitėje, galite užsiimti kitais darbais. Apskritai tai ir finansiškai, ir daugumos žmonių jėgoms.
Žingsnis 1
Apkepkite kalmarus alyvuogių aliejuje. Sudėkite tuno gabalėlius ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas, smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką. Siųskite juos į keptuvę 4 minutes troškinti svieste, tada suberkite ryžius ir druską.
Žingsnis 3
Ryžius užpilkite baltojo vyno ir sultinio mišiniu. Pagardinkite druska ir pipirais, įdėkite lauro lapą. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir patiekalą, uždengtą dangčiu, pašaukite į ją 50 minučių. Tada sudėkite kalmarus ir tuną ir kepkite dar 20 minučių.
Kategorijos