Publikavimo data: 2025-08-17
Vitaminų salotos su krevetėmis ir daržovėmis
Salotos yra lengviausiai paruošiamas patiekalas, bet kartu ir vienas populiariausių. Šios elegantiškos, subtilios ir lengvos salotos taps jūsų stalo perlu. Jos tinka ne tik kasdieniam meniu, bet ir šventiniam stalui. Salotoms geriau imti žalias nuluptas krevetes, tada pagaminto patiekalo skonis bus daug ryškesnis. Šios salotos ne tik skanios, bet ir naudingos. Salotas geriau vartoti kaip atskirą patiekalą, be garnyrų ir mėsos ingredientų, kad visiškai atsiskleistų visos jų skonio subtilybės.
Žingsnis 1
Nuluptas krevetes kepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, kol taps auksinės spalvos. Kai jos iškeps, apšlakstykite citrinos sultimis, pagardinkite pipirų ir prieskonių mišiniu ir palikite atvėsti.
Žingsnis 2
Kiaušinius išvirkite patogiame puode. Atvėsinkite juos, nulupkite nuo lukštų ir supjaustykite pusiau arba pusiau. Pomidorus perpjaukite į dvi dalis. Jei jie dideli, perpjaukite į keturias dalis.
Žingsnis 3
Paruoškite Pekino kopūstų lapus. Supjaustykite juos mažais šiaudeliais. Agurką ir sūrį supjaustykite stambiais kubeliais.
Žingsnis 4
Visus ingredientus sumaišykite patogiame inde, pagal skonį įpilkite citrinos sulčių ir alyvuogių aliejaus. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Viską atsargiai sumaišykite. Į lėkštę dėkite salotų lapą ir ant jo užberkite paruoštas salotas.
Kategorijos