Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų

Šį lengvai virškinamą patiekalą iš upėtakių, midijų, krevečių su lapiniais žalumynais ir alyvuogių aliejumi galima įtraukti į įvairius mitybos planus. Nors užkandžio sudėtyje yra majonezo, jo kiekį galima sumažinti arba pakeisti lengvesniu produktu. Apskritai patiekalą paruošti nėra sudėtinga, tačiau gausite didžiulę naudą, nes pasisotinsite vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, suberkite krevetes ir maišydami kepkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų Žingsnis 2
Upėtakį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o krabų lazdeles - šiaudeliais arba griežinėliais. 10-15 min. kepkite midijas ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 3

Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite midijas ir ploną majonezo sluoksnį. Tada paskirstykite krabų lazdeles, upėtakius, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Užkandį užbaigkite krevetėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos