Publikavimo data: 2024-06-16
Vitaminų užkandis iš jūros gėrybių ir žalumynų
Šį lengvai virškinamą patiekalą iš upėtakių, midijų, krevečių su lapiniais žalumynais ir alyvuogių aliejumi galima įtraukti į įvairius mitybos planus. Nors užkandžio sudėtyje yra majonezo, jo kiekį galima sumažinti arba pakeisti lengvesniu produktu. Apskritai patiekalą paruošti nėra sudėtinga, tačiau gausite didžiulę naudą, nes pasisotinsite vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę supilkite aliejų, suberkite krevetes ir maišydami kepkite 10 minučių. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Upėtakį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, o krabų lazdeles - šiaudeliais arba griežinėliais. 10-15 min. kepkite midijas ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 3
Salotų lapus sudėkite į lėkštę. Ant viršaus uždėkite midijas ir ploną majonezo sluoksnį. Tada paskirstykite krabų lazdeles, upėtakius, kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Užkandį užbaigkite krevetėmis.
Kategorijos