Publikavimo data: 2024-05-01
Vokiški štrudeliai
Vokiški štrudeliai yra klasikinis antrojo patiekalo, kurio tėvynė yra Vokietija, receptas. Vokiški štrudeliai su bulvėmis ir mėsa primena rusišką kepsnį, tačiau patiekale yra tešlos ritinėlių su žolelėmis, kurios suteikia unikalaus prieskonio. Štrudelis su mėsa vokiškai yra visavertis karštas patiekalas, kuris paprastai patiekiamas pietums. Kepimui galima rinktis absoliučiai bet kokią mėsą. Pagrindiniai kriterijai - šviežumas ir aukšta kokybė.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsą. Svogūną 3-4 min. pakepinkite augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, sudėkite mėsą, pakepinkite 3 min., uždenkite ir 30 min. troškinkite savo sultyse.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite vandenį su tryniais, druska ir plaktuvu. Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto. Suberkite miltus ir išminkykite tvirtą tešlą. Palikite 15 minučių pastovėti ant stalo. Tešlą plonai iškočiokite, patepkite sviestu, tolygiai apibarstykite krapais. Suvyniokite ir supjaustykite 2-3 cm storio porcijomis.
Žingsnis 3
Paruoškite štrudelį. Į puodą sudėkite mėsą, bulves, druską. Jei trūksta mėsos sulčių, įpilkite šiek tiek vandens, kad patiekalas galėtų troškintis. Uždenkite dangčiu, užvirinkite ir troškinkite 5 minutes. Ant viršaus išdėliokite tešlos ritinėlius. Uždenkite dangčiu, troškinkite 20 minučių ant silpnos ugnies. Išjunkite ugnį ir palikite 5 minutes pastovėti.
Kategorijos