Publikavimo data: 2024-06-23
Volovanai su salotomis
"Volovan" su salotomis yra neįprastas užkandis, kuriame sluoksniuota tešla puikiai dera su švelniu įdaru. Patiekalas gaunasi sotus, skanus ir labai maistingas. Jei norite, salotas galima keisti pagal skonį. Dėl to patiekalas įgaus naują skonio derinį ir taps dar įdomesnis. Beje, vol-au-vents buvo išrastas kaip tartaletės pakaitalas, kad užkandžiai būtų puresni. Iš čia ir kilo patiekalo pavadinimas - "vol-au-vent", kuris reiškia "skraidantis vėjyje", apibūdinantis tešlos lengvumą.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Lengvai iškočiokite sluoksniuotą tešlą, tada stikline ar kepimo žiedu suformuokite apskritimus. Tada padalykite gabalėlius į dvi dalis: vieną dalį atidėkite į šalį, o iš kitos suformuokite žiedus. Tam paimkite mažesnę formą ir išpjaukite apskritimų centrą.
Žingsnis 2
Paruoškite orlaides. Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių. Kai kuriuos tešlos apskritimus patepkite vandeniu, ant viršaus uždėkite žiedą, lengvai prispauskite. Šakute pradurkite volovėnų dugną, kad jie nekiltų. Ant kepimo skardos padėkite pergamentinio popieriaus lakštą, ant jo paskleiskite tešlos gabalėlius. Dėkite indą į orkaitę 15 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Susmulkintus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, suberkite konservuotus kukurūzus ir gerai išmaišykite. Į atskirą indą sudėkite majonezą, garstyčias ir aguonas, ingredientus sumaišykite. Gautu padažu užpilkite salotas, dar kartą gerai išmaišykite. Kai vol-au-ventos bus paruoštos, atvėsinkite jas ir įdarykite įdaru.
Kategorijos