Voveraitės grietinėje keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-26

Voveraitės grietinėje keptuvėje

Voveraitės yra kvapnūs ir skanūs grybai, tačiau gamtoje jų galima rasti tik ribotą laiką. Grybautojai juos pradeda rinkti jau gegužės pabaigoje, tačiau aktyviausias jų derlius būna liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Yra daugybė keptų voveraičių su grietine receptų. Į klasikinį, išskyrus grybus, įeina tik svogūnai, druska ir grietinė.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
116 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
3 g

Ingredientai (6)

Porcijos
2
200.00 g
100.00 g
pagal skonį
pagal skonį
pagal skonį
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.46/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Voveraitės grietinėje keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite voveraites grietinėje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Sudėkite pievagrybius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Kai visas skystis išgaruos, supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai