Publikavimo data: 2024-03-26
Voveraitės grietinėje keptuvėje
Voveraitės yra kvapnūs ir skanūs grybai, tačiau gamtoje jų galima rasti tik ribotą laiką. Grybautojai juos pradeda rinkti jau gegužės pabaigoje, tačiau aktyviausias jų derlius būna liepos ir rugpjūčio mėnesiais. Yra daugybė keptų voveraičių su grietine receptų. Į klasikinį, išskyrus grybus, įeina tik svogūnai, druska ir grietinė.
Žingsnis 1
Paruoškite voveraites grietinėje. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepkite, kol susidarys auksinė plutelė. Sudėkite pievagrybius, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Kai visas skystis išgaruos, supilkite grietinę ir dar kartą išmaišykite. Sumažinkite kaitrą iki silpnos. Uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite 10 minučių.
Kategorijos