Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis

Ryškios ir spalvingos voveraitės, iš kitų grybų išsiskiriančios ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir originaliu skoniu, turi daug naudingų savybių, todėl jos taps vertingu vitaminų šaltiniu bet kurioje mityboje. Šiuos ryškiai raudonus grybus galima ruošti kaip savarankišką patiekalą, kepti, virti ar troškinti arba kepti orkaitėje su bulvėmis ir sūriu. O kad tankus mėsingas voveraičių minkštimas būtų švelnesnis ir minkštesnis, kepkite juos grietinėlėje.
Gaminimo laikas
95 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Voveraites supjaustykite stambiais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Bulves supjaustykite maždaug 0,3-0,4 mm storio apskritimais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 2

Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis Žingsnis 2
Apkepkite voveraites. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite grybus, česnaką ir svogūną, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir kepkite, kol išgaruos drėgmės perteklius.

Žingsnis 3

Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis Žingsnis 3
Voveraites kepkite kartu su bulvėmis. Į kepimo formą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus tolygiai paskleiskite keptas voveraites, o bulves ir grybus užpilkite grietinėle. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir formą uždenkite maistine plėvele. Dėkite voveraites su bulvėmis į orkaitę 45-50 min.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos