Publikavimo data: 2024-10-23
Voveraitės grietinėlėje su bulvėmis
Ryškios ir spalvingos voveraitės, iš kitų grybų išsiskiriančios ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir originaliu skoniu, turi daug naudingų savybių, todėl jos taps vertingu vitaminų šaltiniu bet kurioje mityboje. Šiuos ryškiai raudonus grybus galima ruošti kaip savarankišką patiekalą, kepti, virti ar troškinti arba kepti orkaitėje su bulvėmis ir sūriu. O kad tankus mėsingas voveraičių minkštimas būtų švelnesnis ir minkštesnis, kepkite juos grietinėlėje.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Voveraites supjaustykite stambiais gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite česnaką. Bulves supjaustykite maždaug 0,3-0,4 mm storio apskritimais. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Apkepkite voveraites. Keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą augalinio aliejaus, sudėkite grybus, česnaką ir svogūną, pasūdykite 0,5 šaukštelio druskos ir kepkite, kol išgaruos drėgmės perteklius.
Žingsnis 3
Voveraites kepkite kartu su bulvėmis. Į kepimo formą sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves, pabarstykite druska ir pipirais. Ant viršaus tolygiai paskleiskite keptas voveraites, o bulves ir grybus užpilkite grietinėle. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir formą uždenkite maistine plėvele. Dėkite voveraites su bulvėmis į orkaitę 45-50 min.
Kategorijos