Publikavimo data: 2025-08-19
Vynuogių lapais įdaryti kopūstai sultinyje
Moldovoje vynuogių lapais įdaryti kopūstai laikomi šventiniu patiekalu. Be to, įdaryti kopūstai gali būti įvairaus dydžio, kiekvienas pasirenka sau tinkamą, pavyzdžiui, jie gali būti ploni ir plokšti arba mažo kumščio dydžio. Nepriklausomai nuo dydžio, jie išlieka mėgstamu patiekalu kiekviename renginyje.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi pakepinkite svogūnus ir morkas, kol taps auksinės spalvos, tada sudėkite pomidorų pastą ir troškinkite 7 minutes. Ryžius suberkite į sietelį ir palikite nusausinti.
Žingsnis 2
Tada į ryžius suberkite troškintas daržoves, maltą mėsą, prieskonius ir smulkiai supjaustytas žoleles ir viską gerai išmaišykite. Vynuogių lapus užplikykite verdančiu vandeniu ir sudėkite į sietelį.
Žingsnis 3
Ant vynuogių lapų uždėkite įdaro, suvyniokite įdarytą kopūstą ir įdėkite į indą tolesniam virimui. Užpilkite mėsos sultiniu ir virkite, kol bus paruošti.
Kategorijos