Publikavimo data: 2024-03-26
Vyšnių ir sūrio omletas
Omletas yra vienas populiariausių pusryčių patiekalų. Jį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai. Yra daugybė omleto rūšių. Šiame recepte siūlome jums pasigaminti omletą su vyšniniais pomidorais ir sūriu. Patiekalas paruošiamas greitai ir paprastai. Kepimui geriau naudoti alyvuogių aliejų, su juo patiekalas taps kvapnesnis ir skanesnis.
Žingsnis 1
Kiaušinius iš anksto nuplaukite ir suplakite giliame dubenyje. Į kiaušinius suberkite miltus, pieną, druską ir pipirus. Supilkite mišinį į maišytuvą ir suplakite. Viską galite sumaišyti plaktuvu arba šakute.
Žingsnis 2
Susmulkinkite krapus ir įmaišykite juos į kiaušinių masę.
Žingsnis 3
Į keptuvę supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Į keptuvę supilkite išplaktą kiaušinių masę.
Žingsnis 4
Ant kiaušinių masės sudėkite vyšninius pomidorus. Uždenkite omletą dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies apie 5 minutes.
Žingsnis 5
Kai omletui liks kelios minutės iki visiško iškepimo, sudėkite tarkuotą sūrį. Palikite patiekalą keptuvėje, kol sūris išsilydys. Nuimkite omletą nuo ugnies.
Žingsnis 6
Papuoškite omletą vyšniniais pomidoriukais. Kad patiekalas atrodytų dar patraukliau, galite pridėti žolelių.
Kategorijos