Publikavimo data: 2024-04-02
Wok makaronai padaže su vištiena, anakardžių riešutais ir imbiero šaknimi
Wok su vištiena ir daržovėmis galite išbandyti ne tik Azijos restorane, bet ir namuose. Geriau imti šviežią vištieną - filė dalį, kurios struktūra tanki ir lygi, o odelė švelni. Iš daržovių geriau rinktis baklažanus, morkas, cukinijas, paprikas. Šis receptas yra iš kategorijos "express", pagaminti wok makaronus su vištiena užtruks tik 30 minučių. Wok (apvali gili kiniška keptuvė išgaubtu nedidelio skersmens dugnu) pagreitins gaminimo procesą.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Į puodą įpilkite vandens, pagal skonį pasūdykite ir sudėkite makaronus. Užvirus vandeniui virkite 8 minutes. Tada nusausinkite juos sietelyje.
Žingsnis 2
Paruoškite vištieną. Į keptuvę įpilkite sezamo aliejaus, sudėkite česnaką ir imbierą ir maišydami kepkite 1 minutę. Sudėkite vištienos filė ir nuolat maišydami kepkite 10 minučių. Išimkite paruoštą vištieną iš keptuvės ir atidėkite į atskirą dubenį.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves ir sumaišykite su mėsa. Į keptuvę, kurioje kepė vištiena, sudėkite paprikas ir 2 min. kepkite ant didelės ugnies. Sudėkite žaliuosius svogūnus, vištieną ir anakardžių riešutus. Pagal skonį pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti. Sudėkite makaronus į daržoves ir vištieną ir gerai išmaišykite. Supilkite saldžiarūgštį padažą ir sojų padažą. Troškinkite patiekalą 3 minutes ant didelės ugnies, nuolat maišydami.
Kategorijos