Publikavimo data: 2024-01-02
Wok su daržovėmis ir grybais receptas
Wok - tai apvali gili kiniška keptuvė su nedidelio skersmens dugnu. Jai būdingos plonos sienelės, todėl kepant maistą reikia nuolat maišyti. Kadangi kepimas vyksta labai greitai, maistas iš karto pasidengia plutele ir kepdamas nepraranda naudingų elementų bei sulčių. Siūlome jums paprastą, skanų ir sveiką daržovių su grybais receptą, kurį galite paruošti wok keptuvėje per 15 minučių. Patiekalą galima patiekti vieną arba kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus. Nuplaukite daržoves ir grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Žingsnis 2
Daržoves ir grybus supjaustykite atsitiktine tvarka. Įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir sudėkite daržoves. Maišydami kepkite 2 minutes.
Žingsnis 3
Įpilkite sojų padažo, pipirų ir druskos. Kepkite dar 2-4 minutes, kol iškeps.Jei sojų padažas labai sūrus, druskos nedėkite.
Žingsnis 4
Papuoškite wok keptuvę sezamo sėklomis ir žaliųjų svogūnų plunksnelėmis.
Kategorijos