Publikavimo data: 2024-04-02
Wok su jautiena ir daržovėmis
Wok su jautiena ir daržovėmis pasirinkite liesus mėsos gabalus su plonomis riebalų gyslomis, pavyzdžiui, skerdenos nugarinę dalį (storas, plonas kraštas, priekalas, antrekotas). Nugarinė yra vertingiausia ir švelniausia mėsos dalis, liesa, be gyslų. Paprastai kepimui tinka bet kokia liesa mėsa. Makaronus namams wok su jautiena rinkitės pagal savo skonį. Tai gali būti platūs udon - tada patiekalas šiek tiek primins lagmaną. Taip pat galite naudoti kiniškus grikių makaronus arba soba.
Žingsnis 1
Pradėkite marinuoti jautieną. Užpilkite mėsą sojų padažu ir terijakio padažu (po 2 valgomuosius šaukštus kiekvieno), įberkite česnako, išmaišykite ir nusiųskite į šaldytuvą marinuotis mažiausiai 60 minučių. Periodiškai pamaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite makaronus. Gilioje keptuvėje užvirinkite didelį kiekį vandens, supilkite udon makaronus ir virkite 25-30 minučių. Kaskart, kai vanduo pradeda virti, įpilkite šalto vandens. Virkite, kol udon makaronai bus visiškai išvirę ir vis dar šiek tiek kieti. Išmeskite makaronus į sietelį ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Apkepkite mėsą. Įkaitinkite wok keptuvę iki karščio, įpilkite sezamų aliejaus ir sudėkite jautieną. Kepkite nuolat maišydami, kol taps auksinės spalvos. Tai užtruks maždaug 15 minučių. Po to jautieną perkelkite į dubenį.
Žingsnis 4
Pradėkite kepti daržoves. Pirmiausia į wok keptuvę sudėkite svogūną ir maišydami kepkite 1-2 minutes. Kai jis taps permatomas, sudėkite morkas ir kepkite dar 2 minutes. Tada sudėkite grybus ir baklažanus. Nuolat maišykite, kad daržovės nesudegtų. Maišydami kepkite 5-6 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite "Wok" makaronų ingredientus su jautiena. Sudėkite mėsą atgal į wok keptuvę ir užpilkite likusį padažą. Virkite 1-2 minutes. Pačioje pabaigoje sudėkite virtus makaronus, gerai išmaišykite. Jei atrodo sausa, galite įpilti dar šiek tiek padažo.
Kategorijos