Publikavimo data: 2024-05-19
Wok su jautiena terijakio padaže
Wok - tai gili, apvaliu dugnu kiniška keptuvė, nuo kurios pavadinimo kilo vieno populiariausių pasaulyje gatvės patiekalų pavadinimas. Wok keptuvė su jautiena terijakio padaže tapo klasikiniu Azijos gatvės maistu. Puikiai išvirti makaronai su mažais jautienos gabalėliais švelniame saldžiame padaže su šviežiomis daržovėmis užkariavo milijardų žmonių visame pasaulyje širdis, o dėl paprasto paruošimo visus tokio patiekalo privalumus galite įvertinti tiesiog namuose su šeima.
Žingsnis 1
Supjaustykite jautieną nedideliais batonais arba storais griežinėliais. Įkaitinkite wok keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite mėsą ant didelės ugnies, kol ji taps auksinė. Tada sumažinkite ugnį ir į jautieną įpilkite sojų padažo ir smulkinto česnako. Į keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir troškinkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Kol mėsa troškinasi, paruoškite ryžių makaronus. Juos virkite griežtai laikydamiesi instrukcijose nurodyto laiko, nes virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo gamintojo.
Žingsnis 3
Kai mėsa bus paruošta, išimkite ją iš wok keptuvės ir toje pačioje keptuvėje apkepkite griežinėliais pjaustytas morkas, jos bus paruoštos per 2-3 minutes. Tada prie morkų sudėkite svogūnų pusžiedžius ir griežinėliais pjaustytas saldžiąsias paprikas. Viską kartu kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į virtas daržoves sudėkite troškintą mėsą ir virtus makaronus, supilkite terijakio padažą, sezamo sėklas ir išmaišykite. Virkite ant silpnos ugnies dar 2 minutes.
Kategorijos