Publikavimo data: 2025-08-18
Wok su jūros gėrybėmis ir daržovėmis
Wok - tai kiniški makaronai, populiaresni Azijos virtuvėje, tačiau pastaraisiais metais jie tapo paklausūs ir rusų virtuvėje. Wok makaronai laikomi puikia įprastų makaronų ar makaronų alternatyva ir patiekiami su bet kokiu vištienos, jūros gėrybių ar daržovių garnyru su padažais. Nepakeičiama patiekalo sudedamoji dalis yra azijietiškas sojų padažas, kurio dabar galima rasti bet kurioje parduotuvėje.
Žingsnis 1
Pirmiausia makaronus suberkite į gilų puodą ir užpilkite verdančiu vandeniu ir virkite 7-8 minutes, kol suminkštės. Praėjus šiam laikui, perkelkite į sietelį ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Keptuvėje su augaliniu aliejumi pakepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną, kol iškeps. Tada sudėkite česnaką, cukiniją, saldžiąją papriką ir aitriąją papriką. Viską gerai išmaišykite ir troškinkite 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes, išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies. Į daržoves ir krevetes supilkite visus paruoštus padažus ir pieną. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Sudėkite makaronus į paruoštą daržovių garnyrą, viską išmaišykite ir išjunkite ugnį. Leiskite makaronams pastovėti porą minučių ir tada patiekite karštus.
Kategorijos