Publikavimo data: 2024-04-02
Wok su ryžiais ir vištiena
Šiam patiekalui geriausiai tinka ilgagrūdžiai ryžiai, pavyzdžiui, jazminai arba basmati. Jazminai - tai malonaus skonio Tailando ryžių rūšis. Jie būna minkšti, bet kartu jų ilgi grūdai neišverda ir išlaiko savo formą. Basmati ryžiai yra švelnaus riešutų skonio, virimo metu nesulipsta ir yra trapūs. Galite paeksperimentuoti ir pabandyti virti ryžius wok su juodaisiais (laukiniais) ryžiais. Verta atsižvelgti į tai, kad virimo laikas bus ilgesnis.
Žingsnis 1
Toliau virkite ryžius. Kepkite ryžius augaliniame aliejuje, kol jie lengvai apskrus. Tada supilkite vandenį ir uždengę dangčiu virkite ant silpnos ugnies, kol sugers vandenį. Tai užtruks apie 15-20 minučių.
Žingsnis 2
Iškepkite vištieną. Įkaitinkite augalinį aliejų gilioje keptuvėje arba wok keptuvėje. Sudėkite vištienos gabalėlius ir maišydami kepkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite daržoves Wok keptuvėje kartu su ryžiais ir vištiena. Išimkite vištieną iš keptuvės ir sudėkite į ją daržoves. Kepkite jas, kol jos bus pusiau išvirusios, 5-7 minutes, kad viduje būtų šiek tiek kietos, al dente.
Žingsnis 4
Visus ingredientus kartu pašildykite. Sudėkite vištieną, daržoves ir ryžius į tą pačią keptuvę. Kruopščiai išmaišykite ir virkite apie 2 minutes ant silpnos ugnies.
Kategorijos