Publikavimo data: 2024-04-02
Wok su terijakio vištiena
Teriyaki - tai japoniškas vištienos, daržovių ar makaronų kepimo būdas saldžiame padaže. Iš jo galima pagaminti labai skanų ir sotų patiekalą - wok. Wok kepimo receptas nėra sudėtingas. Originaliai teriyaki ruošiamas iš rudojo cukraus, mirino (japoniško ryžių prieskonio) ir sojų padažo. Norėdami pasigaminti wok terijakio padažą namuose, galite naudoti paruoštą terijakio padažą: jis turi būti tirštos konsistencijos, sodraus skonio, ryškios kaštoninės spalvos.
Žingsnis 1
Paruoškite makaronus. Makaronus užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 minučių ir nusausinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite mėsą ir daržoves. Vištienos gabalėlius 2 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite cukinijas, paprikas, morkas ir gerai išmaišykite. Kepkite vištieną ir daržoves 7 minutes.
Žingsnis 3
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti. Į keptuvę su mėsa ir daržovėmis sudėkite išvirtus makaronus, druską, terijakio padažą ir sezamo sėklas. Troškinkite 2 minutes ant vidutinės ugnies.
Kategorijos