Publikavimo data: 2024-05-25
Ypatingi grikiai orkaitėje
Specialūs grikiai orkaitėje skiriasi tuo, kad jie kepami naudojant kelis kepimo būdus, naudojant daugiau produktų, todėl jų skonis yra intensyvesnis ir aromatingesnis. Dviejų rūšių mėsa, daržovės, sūris, grietinėlė jį kuo puikiausiai papildo. Pasiruošimas kepimui užtrunka šiek tiek laiko, tačiau kai patiekalas yra orkaitėje, galite skirti laiko kitiems dalykams.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Kiaulieną ir vištienos šlauneles sumalkite mėsmale, tada cukiniją ir svogūną. Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, suberkite avižinius dribsnius ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Iš maltos mėsos suformuokite kotletukus ir kepkite juos keptuvėje, kol iškeps iki pusės.
Žingsnis 3
Nuplaukite grikius ir supilkite juos į kepimo indą. Ant grikių išdėliokite mėsos kukulius, per pusę perpjautus pomidorus, sviesto gabalėlius. Tada supilkite grietinėlę ir 1 puodelį vandens. Viską apibarstykite tarkuotu sūriu ir siųskite kepti 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos