Publikavimo data: 2025-08-17
Yummy šoninės salotos
Salotos yra labai paprastos, bet labai skanios, kuriose harmoningai dera paprasti ir sveiki ingredientai. Salotos labai sultingos ir pavasariškos. Jas galima valgyti atskirai arba derinti su bet kokiu garnyru. Salotos gali būti savarankiškas bet kokio užkandžio ar vakarienės patiekalas, taip pat patiekiamos su bet kokiu antruoju patiekalu pietums. Švieži agurkai suardo aštrų salierų skonį, kurio daugelis žmonių nemėgsta. O actas užgesins svogūnų ir salierų skonį.
Žingsnis 1
Nulupkite ir nuplaukite česnaką ir išspauskite jį per presą. Sudėkite česnaką į dubenį ir suberkite džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite, kad džiūvėsėliai sugertų česnako skonį.
Žingsnis 2
Nuplautus salierus nuvalykite nuo šaknų. Nupjaukite salierus nuo stambių pluoštų ir supjaustykite juos bei lapus plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Salotų lapus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais arba suplėšykite juos rankomis ir perkelkite į salotinę. Į salotas suberkite smulkintus salierus.
Žingsnis 4
Nuplautus pomidorus supjaustykite į 4 dalis. Agurkus perpjaukite išilgai į 4 dalis, o tada į trikampius. Į salotas sudėkite pjaustytus svogūnus ir sumaišykite.
Žingsnis 5
Ant pjaustymo lentelės plonai supjaustykite šoninę nedidelėmis juostelėmis. Kai griežinėliai bus paruošti, supjaustykite juos šiaudeliais arba nedideliais kubeliais ir perkelkite į salotinę.
Žingsnis 6
Aliejų sumaišykite su balzaminiu actu, užpilkite ant salotų ir išmaišykite. Suberkite džiūvėsėlius ir atsargiai išmaišykite salotas. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Kategorijos