Publikavimo data: 2024-06-09
Yummy tuno pyragas
Tunų pyragas gaunasi sotus ir labai skanus. Tuno įdaras su virtu kiaušiniu suteikia įdomų skonio derinį. Be to, tunas labai naudingas širdies ir kraujagyslių sistemai. Pyrago įdarą galima paįvairinti pagal savo skonį, pridedant žaliųjų svogūnų, virtų ryžių, paprikų arba sūrio. Toks pyragas tinka ir šiltas, ir šaltas. Tunų pyragą patiekite kaip priedą prie pirmojo patiekalo. Taip pat galite jį pasiūlyti vakarienei, papildydami daržovių salotomis.
Žingsnis 1
Paruoškite pyrago tešlą: į gilų dubenį supilkite kambario temperatūros kefyrą, įmuškite du žalius kiaušinius, įpilkite augalinio aliejaus, įberkite žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite. Persijokite miltus su kepimo milteliais ir supilkite juos į dubenį su kefyru. Viską sumaišykite plaktuvu, kad gautumėte vientisą tešlą be gumuliukų.
Žingsnis 2
Paruoškite pyrago įdarą. Virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais, svogūną smulkiai sukapokite. Iš konservuoto tuno išpilkite visą aliejų ir supilkite į kiaušinius bei svogūnus. Įdarą gerai išmaišykite ir pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais.
Žingsnis 3
Kepimo indą patepkite aliejumi ir supilkite pusę tešlos. Tolygiai paskirstykite visą tuno įdarą ant tešlos. Ant įdaro supilkite likusią tešlą, pabarstykite sezamo sėklomis. Pyragą kepkite iki 180 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Kategorijos