Publikavimo data: 2024-04-06
Žalieji lęšiai
Žalieji lęšiai laikomi neprinokusiais, tačiau yra specialiai išvesta veislė "French" su melsvais taškeliais. Žaliuosius lęšius reikia virti ilgiau nei kitus lęšius - apie 1 valandą. Daugiausia naudojami salotoms ir antriesiems patiekalams, jie neperverda ir išlaiko savo formą, net ir ilgai verdami. Jei jį mirkysite valandą, virti reikės 30 minučių. Jei mirkysite ilgiau, užtruks 15-20 minučių. Dėl to ant stalo turėsite maistingą ir skanų patiekalą, kuris atiduos visas savo naudingąsias medžiagas.
Žingsnis 1
Užvirkite lęšius. Lęšiams virti reikės 200-300 ml vandens. Į vandenį suberkite nuplautus žaliuosius lęšius ir pastatykite ant didelės ugnies. Kai skystis užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos ir puodą uždenkite dangčiu. Žaliuosius lęšius virkite 15-20 minučių. Išvirusius lęšius pertrinkite per sietelį.
Žingsnis 2
Paruoškite žalumynus. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite žaliuosius svogūnus ir maišydami kepkite 10-15 sekundžių. Į svogūnus suberkite lęšius ir suberkite smulkiai supjaustytas petražoles. Nuimkite keptuvę nuo kaitvietės ir palikite 1-2 minutes pastovėti.
Kategorijos