Publikavimo data: 2025-08-19
Žaliųjų žirnelių košė su rausvąja lašiša
Kepta rausvoji lašiša su švelnia žaliųjų žirnelių koše - skanus ir mažai kalorijų turintis patiekalas. Jis gaminamas gana paprastai. Jums prireiks tik 25 minučių! O rezultatas - išskirtinis restorano lygio patiekalas. Jam paruošti reikės rausvosios lašišos filė, šviežių žaliųjų žirnelių ir grietinėlės. Vietoj rausvosios lašišos galite naudoti bet kokią kitą raudoną žuvį. Patiekalas pasirodys ne tik skanus, bet ir naudingas. Kaip tik tai, ko reikia subalansuotai mitybai.
Žingsnis 1
Žirnelius sudėkite į samtį arba puodą. Užpilkite šaltu vandeniu, kad vandens lygis būtų pora centimetrų aukštesnis. Pasūdykite vandenį. Sudėkite žirnius ant viryklės ir užvirinkite vandenį. Po to ant vidutinės ugnies virkite žirnius apie 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Išmeskite žirnelius į sietelį ir leiskite jiems nutekėti. Grįžkite juos į dubenį. Supilkite grietinėlę ir česnako skiltelę. Sutrinkite žirnelius su česnaku ir grietinėle iki vientisos masės. Paragaukite ir, jei reikia, pasūdykite tyrę pagal skonį.
Žingsnis 3
Rausvosios lašišos filė supjaustykite 200 g porcijomis. Žuvį pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite rausvąją lašišą po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Paskirstykite žirnių košę lėkštėse. Ant viršaus uždėkite keptos rausvosios lašišos. Papuoškite patiekalą mikrožalumynais arba įprastomis šviežiomis žolelėmis. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos