Publikavimo data: 2024-09-17
Želė iš uogienės su želatina
Želė verdama plačiuose, žemais šonais 2-6 litrų talpos induose, kad visa masė tolygiai įkaistų. Naudokite nerūdijančio plieno, aliuminio arba emaliuotus puodus ar keptuves. Želė gali būti gaminama ne tik iš želatinos, bet ir iš natūralaus augalinio tirštiklio agar-agaro. Skirtingai nei želatinos želė, agar-agaro želė kambario temperatūroje netirpsta.
Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Užpilkite 50 g želatinos vandeniu ir patikrinkite ant pakuotės nurodytus duomenis. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje maišydami, kad ji visiškai ištirptų.
Žingsnis 2
Išvirkite želė pagrindą. Dėkite uogienę į puodą ir užpilkite vandeniu. Viską gerai išmaišykite. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Tada mišinį perkoškite ir atskirkite uogas nuo sulčių.
Žingsnis 3
Paruoškite želė. Grįžkite puodą su sultimis ant ugnies ir sudėkite ištirpintą želatiną. Maišykite, kad mišinys sušiltų, bet neužvirtų. Karštą želė supilkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos