Želė iš uogienės su želatina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Želė iš uogienės su želatina

Želė verdama plačiuose, žemais šonais 2-6 litrų talpos induose, kad visa masė tolygiai įkaistų. Naudokite nerūdijančio plieno, aliuminio arba emaliuotus puodus ar keptuves. Želė gali būti gaminama ne tik iš želatinos, bet ir iš natūralaus augalinio tirštiklio agar-agaro. Skirtingai nei želatinos želė, agar-agaro želė kambario temperatūroje netirpsta.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
59 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.11/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Želė iš uogienės su želatina Žingsnis 1
Paruoškite želatiną. Užpilkite 50 g želatinos vandeniu ir patikrinkite ant pakuotės nurodytus duomenis. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje maišydami, kad ji visiškai ištirptų.

Žingsnis 2

Želė iš uogienės su želatina Žingsnis 2
Išvirkite želė pagrindą. Dėkite uogienę į puodą ir užpilkite vandeniu. Viską gerai išmaišykite. Pastatykite puodą ant ugnies ir užvirinkite. Tada mišinį perkoškite ir atskirkite uogas nuo sulčių.

Žingsnis 3

Želė iš uogienės su želatina Žingsnis 3
Paruoškite želė. Grįžkite puodą su sultimis ant ugnies ir sudėkite ištirpintą želatiną. Maišykite, kad mišinys sušiltų, bet neužvirtų. Karštą želė supilkite į formeles ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos